Inzicht2018-12-03T17:34:22+00:00

Inzicht

Soms verandert je leven door slechts één verandering in perspectief.

29september 2019

Het gaat niet om wat het is, maar om wat iets met jou doet

Het is niet wat anderen doen, hoe ze het doen of wat ze zeggen. Het gaat niet om welke achtergrond iemand heeft of welke titel ze hebben. Het gaat erom wat iets of iemand met JOU doet. Hoe beleef jij bijvoorbeeld de inspiratie- en motivatievideo’s op YouTube? Heb je een oordeel, een emotie, een specifieke gedachtestroom, weerstand of ervaar je onzekerheid? Óf brengt dit iets of iemand jou juist op andere nieuwe gedachten en biedt het je kracht, motivatie en inspiratie?

10juli 2019

Hoe voelt voldoening? Dat ligt aan jouw behoeften!

In het leven streven we naar het hebben van een ‘voldaan’ gevoel. Dit komt overal in terug: in werk, relaties, eten, sporten, vriendschap, vakanties. We hebben de neiging dit gevoel te verwarren met 'rust'. Het moment waar we niet meer een drang hebben naar méér, beter en groter. We zijn bevredigd. Het is goed zoals het is. Ik ben heel lang zoekende geweest naar ‘rust’ terwijl ik de voldoening van vandaag gewoon voorbij liep. In dit artikel vertel ik meer over het perspectief waarmee ik dagelijks voldaan ben en geef jou de tips en tools om te ontdekken waar jij voldoening uit haalt!

1februari 2019

Wil jij verandering? Snap dan eerst hoe het werkt!

Jij wilt verandering. Je gelooft dat het ‘beter’ kan en je staat open voor wat de verandering teweeg kan brengen. Ten eerste wil ik zeggen dat ik alleen al trots op jou ben dat je verandering écht overweegt. Dat je de motivatie hebt gevonden om toch weer het onmogelijke als mogelijk te zien. Door het lezen van dit artikel zet jij weer een stapje verder in het proces. Misschien wel de grootste stap tot nu toe. Want de verandering zelf is allang aan de gang maar dat voelen we vaak niet zo. Ik geef jou enkele signalen binnen het proces van succesvol veranderen zodoende jij niet onbewust blijft ‘hangen’ en weer door kan gaan met het maken van nieuwe keuzes.

30december 2018

Teleurgesteld over 2018? Stop met doelen stellen!

De laatste weken spookt het al weer door ons hoofd. Wat gaat 2019 ons brengen? Waar stonden we een jaar geleden? Welke doelen hebben we gesteld en wat hebben we daarvan behaald? Menig mens is inmiddels gestopt met het stellen van doelen voor het ‘nieuwe jaar’. Logisch. Want veel van onze gestelde doelen in eerdere jaren zijn verre van bereikt. Ten minste, dat denken we. Heb jij jezelf weer teleurgesteld door ook de goede voornemens voor 2018 niet na te streven?

3december 2018

Heb jij een controleverslaving?

Hoe weet jij of de wijze waarop jij jouw leven controleert nog gezond is? Wanneer ben je een obsessieve controleur en werk je met to-do lijsten naar een controleverslaving toe? Wat is eigenlijk jouw doel met het uitvoeren van deze controle? Kom hierachter bij het lezen van onderstaand artikel. Ik – Farah van Ierlant – ben een expert in een leven ervaren op basis van checklijsten, verantwoordelijkheid nemen en aan verwachtingen voldoen. Ik ben erachter gekomen dat het doel dat ik daarmee nastreef een grote illusie blijkt te zijn. Ik vertel je ook de meest voorkomende signalen van een obsessieve controleur en wat je kan doen om deze in jou te (h)erkennen!

30augustus 2018

Zelfverwezenlijking

Zelfverwezenlijking. Ben jij volledig jezelf? Want dan kan jij pas écht goed voor jouw zelf zorgen! Je weet waar jouw grenzen liggen. Hoe je kan genezen en gezond blijft. Je weet je kwaliteiten en hebt vrede met jouw mindere kanten. Jij laat jouw Zelf niet meer misleiden. Het is dé basisbehoefte van een mens om jezelf te zijn en daar alles uit te halen wat erin zit! Lees verder.

Load More Posts