Keuze is Reuze!

De keuze is reuze. Gigantisch zullen we maar zeggen! We worden dan ook nog eens plat gedrukt met informatie over welke voeding en supplementen goed is voor de gezondheid, voor een fit gespierd lichaam, gewichtsbeheersing, vertering, slaap, rust etcetera etcetera.

Ons verlangen om gezond, slank, fit en relaxt te zijn is zo groot dat vele bedrijven daar met liefde op inspelen. Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat hét middel, dé oplossing of dé methode NIET bestaat. Ondanks de collectieve werking van ons lichaam zijn zeer veel (interne) reacties uitermate persoonlijk. Voor de één werkt het wel, voor de ander niet. Dit is een feit, ondanks dat ‘de waarom’ hiervan nog niet exact bepaald is. Lastig is ook dat wetenschap gebaseerd is op groepsresultaten en de werking van een enkeling als ‘zeldzaam’ wordt weg gezet. Maar dat terzijde, is er dus een aanzienlijke kans dat jij een hele unieke werking hebt waar enkel JIJ achter kan komen hoe deze optimaal werkt.

Ken jezelf

Zelfkennis – bewust worden van de keuzes die je maakt en waarom je deze maakt – zal jou steeds meer toegang geven tot jouw persoonlijke filter. Een filter waarop je kan vertrouwen. Een filter waarbij jij al bij voorbaat weet wat niet gaat werken voor jou. Dan blijven er bepaalde richtingen over waarin je gelooft en wilt uitproberen. De ervaring zelf en het resultaat is wat ervoor zorgt dat jij deze voeding en/of dit supplement (tijdelijk) een onderdeel maakt van jouw levensstijl.

De ervaring en het resultaat is zeer persoonlijk. Natuurlijk lezen we graag tips en recensies, maar hierin zit ook weer wezenlijk verschil. Deze zijn eigenlijk enkel relevant als je hun geschiedenis, wijze van gebruik en intentie weet. Maar dat terzijde, is de ervaring en het resultaat vaak ook anders dan dat we verachten. Dus het vergt weeral zelfkennis – wat voelen we, wat denken we, wat gebeurd er,… – om te achterhalen dat bijvoorbeeld pindakaas voor jou veel meer voordelen heeft dan een bak havermout om op gewicht te blijven of dat veel vitamine in de ‘multi’ variant jouw juist duf maken en je slechts 2 van de 10 goed kan gebruiken om optimaal te functioneren.

Ik kan me heel goed voorstellen dat jij geen ‘zin’ hebt om zoveel research te doen als ik, maar dat komt omdat je nog niet weet ‘hoe’ je dat doet en waar je naar opzoek bent. Daarom help ik je door het delen van mijn perspectief op de werking van diensten en producten die ik heb gevonden. Zoals deze items.

Mijn zoektocht

Ik heb een 15-jarige zoektocht achter de rug dat begon met jawel; de wens om af te vallen! Dit pad heeft verschillende levensstijlen gekend en niks hield ik er van vol. Na vele teleurstellingen en kwellingen wilde ik steeds minder weten waarmee ik af kon vallen en focuste ik me steeds meer op de vraag: Wat past nou zodanig bij mij dat ik me goed voel en niet word afgeleid door energiegebrek, onzekerheid, rusteloosheid, moodswings, eetbuien of strenge regimes…?

Deze vraag heeft ervoor gezorgd dat ik het effect van voeding en supplementen ben gaan bestuderen. Wat doet iets met mijn lichaam? Zo kwam ik erachter dat bepaalde tekorten aan stoffen juist gewichtstoename konden bevorderen ongeacht wat ik ook at of deed. Dat bijvoorbeeld hevige ‘dips’ (depressie) een gevolg is van een verstoord proces in het lichaam door een tekort. Dat de werking van de hersenen in directe verbinding staat met wat ik mijn mond in stop.

Holistisch denken was voor mij geen keuze. Het is voor mij een feit.

Door lichamelijke klachten, ongemakken, (slechte)gewoontes en het voedingspatroon te analyseren, kon ik steeds beter achterhalen waar ik mogelijk en tekort van had. Want bepaalde lichamelijke systemen werken op stoffen die we zelf niet aanmaken of kunnen verwerken en dus enkel uit voeding kunnen halen. En dat zijn er véél 😛 Dus slaap je slecht of heb je vaak ‘dips’? Misschien krijg jij wel te weinig ‘tryptofaan’ binnen. Rook je? Dan zou je sneller een tekort aan vitamine C kunnen krijgen.

Essentiële voedingsstoffen

Daarnaast missen we steeds meer essentiële voedingsstoffen omdat er – mede dankzij de bewerking ervan – steeds minder van in onze voeding zit. Dus vooraleer we aan onze ADH zitten, dien we bijvoorbeeld 5 stukken vlees per dag te eten. Ik noem maar wat. Daarom zijn er supplementen. Wanneer we iets niet voldoende binnen (kunnen) krijgen via onze voeding is aanvullen gewoon slim. Zo hoef ik niet elke week minimaal 3 keer (f*cking dure) vis te eten (liefst ook nog €€€ biologisch voor extra vitaminen) wanneer ik wekelijks dit aanvul met visolie tabletten. (= less stress)

Het is door deze kennis dat ik bewuste keuzes wil én dus kan maken waarmee het een onderdeel is geworden van mijn levensstijl. Ik weet en voel zo wanneer ik niet zo goed voor mezelf gezorgd heb én wat ik ervoor moet doen om weer te ‘herstellen’. De lengte van dit – toch wel vervelende – ‘herstel’ bepaald vervolgens weer of ik de eerstvolgende keer weer zo’n keuze maak of niet. Dat is een verbinding/beweging waar je in wilt zitten!

Ik deel met jou mijn onderzoek want met sommige simpele aanvullingen op en veranderingen in jouw keuzes is het effect op jouw leven enorm. Het is altijd voelen wat bij jou past en onderzoeken. Ik help je te kijken naar wat belangrijk is en geef jou de informatie die vaak niet bij het dergelijke product wordt vermeld.

Zo durf je weer te kiezen.

Tips:

  • Ga altijd alvorens je dingen gaat uitproberen met bepaalde klachten of bij gebruik van medicijnen ter controle naar de arts.
  • Kies voor voeding en supplementen die niet pas na inname van 1000 gram effect hebben.
  • Kijk altijd goed naar wat er gezegd wordt over de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid (ADH) en lees over het effect van een overdosis.
  • De supplementen die ik via mijn webshop aanbeveel, zijn door mij zeer goed onderzocht en deze informatie vind je in de omschrijving van ieder product.