Mijn persoonlijke harde schijf

Soms verandert je leven door slechts één verandering in perspectief.

Notities

Vaak valt het ‘kwartje’ totaal onverwachts. Ik ben in gesprek, zit in gedachten, kijk t.v., zit in stilte of lig nét in bed en plots zie ik een logica, een verband, een inzicht – een ‘aha’. Wat vind ik dat een geweldige eigenschap van het leven zeg. Met soms een brandend lichaam, soms een lach op mijn gezicht. Met soms een vurige woede en soms een hoop verdriet.

Het voelt alsof ik het nooit meer zou kunnen vergeten, maar het tegendeel heeft zich toch wel bewezen. Daarom heb ik inmiddels een hoop boekjes, schriftjes, post-its, papier, mapjes en telefoonnotities verzameld waarin ik deze krabbels en verhalen heb bewaard.

Notities op post-its worden gebruikt tijdens onderzoek

Sinds dat ik met Connect2unite startte werden het er alleen maar meer en wist ik dat ik ze met jou wilde delen. Ik heb daarom de ‘Notities’-pagina volledig gewijd aan deze hersenspinsels, levensvragen, verbanden, gevoelens en ontdekkingen.

Ga naar mijn notities

Zelfonderzoek

Wanneer we stil gaan staan, grijpen we naar onze menselijke kracht om helder te zien. Maar enkel met het zien van wat er gebeurd, begrijpen we het nog niet. Daarom speelt onderzoek een grote rol in het leren kennen, kiezen en zorgen voor jezelf.

Notities op post-it, laptop, telefoon, schrift. Dit is onderzoek.

Zodra je iets – wat zich in jouw omgeving bevindt – als probleem ziet, sta je al niet meer stil. Je staat stil wanneer je beseft dat jij zelf diegene bent die van datgene in jouw externe belevingswereld een probleem maakt. Onderzoek is dus altijd gericht op hoe jij intern met iets omgaat.

Daarom noem ik het dan ook Zelfonderzoek.

Ontdek mijn perspectieven op diverse onderwerpen binnen de categorieën lifestyle, bewustzijn en gezondheid. Ik vertel je wat ik in mijn wereld tegenkom, wat het met mij doet en hoe ik er mee omga.

Maar wat doet het met jou?

Ga naar mijn onderzoek