//Zelfonderzoek
Zelfonderzoek2020-02-09T13:09:58+00:00

Zelfonderzoek

Stilstaan bij de meest simpele vragen, leveren de mooiste inzichten op.
Zelfonderzoek speelt een grote rol in het leren kennen, kiezen en zorgen voor jezelf.

Wat doet iets met jou? Inspiratie of irritatie?

29 september 2019|

Het is niet wat anderen doen, hoe ze het doen of wat ze zeggen. Het gaat niet om welke achtergrond iemand heeft of welke titel ze hebben. Het gaat erom wat iets of iemand met JOU doet. Hoe beleef jij bijvoorbeeld de inspiratie- en motivatievideo’s op YouTube? Heb je een oordeel, een emotie, een specifieke gedachtestroom, weerstand of ervaar je onzekerheid? Óf brengt dit iets of iemand jou juist op andere nieuwe gedachten en biedt het je kracht, motivatie en inspiratie?

Hoe voelt voldoening? Dat ligt aan jouw behoeften!

10 juli 2019|

In het leven streven we naar het hebben van een ‘voldaan’ gevoel. Dit komt overal in terug: in werk, relaties, eten, sporten, vriendschap, vakanties. We hebben de neiging dit gevoel te verwarren met 'rust'. Het moment waar we niet meer een drang hebben naar méér, beter en groter. We zijn bevredigd. Het is goed zoals het is. Ik ben heel lang zoekende geweest naar ‘rust’ terwijl ik de voldoening van vandaag gewoon voorbij liep. In dit artikel vertel ik meer over het perspectief waarmee ik dagelijks voldaan ben en geef jou de tips en tools om te ontdekken waar jij voldoening uit haalt!

Wat maakt verandering succesvol?

1 februari 2019|

Jij wilt verandering. Je gelooft dat het ‘beter’ kan en je staat open voor wat de verandering teweeg kan brengen. Ten eerste wil ik zeggen dat ik alleen al trots op jou ben dat je verandering écht overweegt. Dat je de motivatie hebt gevonden om toch weer het onmogelijke als mogelijk te zien. Door het lezen van dit artikel zet jij weer een stapje verder in het proces. Misschien wel de grootste stap tot nu toe. Want de verandering zelf is allang aan de gang maar dat voelen we vaak niet zo. Ik geef jou enkele signalen binnen het proces van succesvol veranderen zodoende jij niet onbewust blijft ‘hangen’ en weer door kan gaan met het maken van nieuwe keuzes.

Wat is een controleverslaving? Grote kans dat jij dit herkent!

3 december 2018|

Hoe weet jij of de wijze waarop jij jouw leven controleert nog gezond is? Wanneer ben je een obsessieve controleur en werk je met to-do lijsten naar een controleverslaving toe? Wat is eigenlijk jouw doel met het uitvoeren van deze controle? Kom hierachter bij het lezen van onderstaand artikel. Ik – Farah van Ierlant – ben een expert in een leven ervaren op basis van checklijsten, verantwoordelijkheid nemen en aan verwachtingen voldoen. Ik ben erachter gekomen dat het doel dat ik daarmee nastreef een grote illusie blijkt te zijn. Ik vertel je ook de meest voorkomende signalen van een obsessieve controleur en wat je kan doen om deze in jou te (h)erkennen!

Wat is zelfverwezenlijking?

30 augustus 2018|

Zelfverwezenlijking. Ben jij volledig jezelf? Want dan kan jij pas écht goed voor jouw zelf zorgen! Je weet waar jouw grenzen liggen. Hoe je kan genezen en gezond blijft. Je weet je kwaliteiten en hebt vrede met jouw mindere kanten. Jij laat jouw Zelf niet meer misleiden. Het is dé basisbehoefte van een mens om jezelf te zijn en daar alles uit te halen wat erin zit! Lees verder.

Wat is complementaire zorg?

3 april 2018|

Wat is complementaire zorg? Het is een term wat nog niet vaak - maar steeds meer - wordt gebruikt. De betekenis van het woord ‘complementair’ is ‘aanvullend’. Dit betreffen dus behandelwijzen welke naast een traject in de reguliere zorg kunnen worden ingezet. Je vergaart nieuwe inzichten, perspectieven en leert jezelf steeds beter kennen. Ervaar het zelf!

Weerstand – Waarom wachten totdat het je wél waard is?

15 januari 2018|

Je ervaart problemen met je gezondheid of mentaal zit je helemaal niet lekker in je vel. Je blijft ergens op vastlopen in bijvoorbeeld je relatie of werk en hebt misschien al van alles geprobeerd. Helaas drijft langdurige wanhoop ons pas tot het zoeken naar ondersteuning. Waarom ervaren we zo vaak de weerstand om aan onszelf te werken? Waarom weten we niet meer hoe we naar onszelf moeten luisteren? Welk signaal negeer jij?