kiezen voor jezelf is verantwoordelijkheid nemen voor je eigen beleving. Connect2unite

Een plek om bij stil te staan

Missie

Laten zien dat voor jezelf kiezen en zorgen leuk en makkelijk is

en hiermee mensen inspireren om de verantwoordelijkheid en controle over hun eigen leven te herpakken.

Visie

Weten waarvoor je kiest

We weten niet meer wat het nou is dat ons goed laat voelen en waarom sommige dagen zo depressief zijn. Het lukt je niet om de welverdiende aandacht te geven aan alles wat zo belangrijk is: je gezondheid, relaties, je passie vinden, geld verdienen, ‘me-time’, reizen, voeding,…

Hoe krijg je het voor elkaar om goed voor jezelf te zorgen zonder die constante ‘druk’ en stress?

Door erachter te komen waarvoor je nu kiest en waarvoor je werkelijk wilt kiezen.

De keuzes die je nu maakt zijn vaak beïnvloed door het perspectief, de opvoeding en overtuigingen van onze ouders, onderwijzers, verzorgers, directe contacten en de maatschappij. Zijn dit wel jouw eigen keuzes? En wat zijn dan de keuzes die je wél wilt maken?

Door je focus te verleggen van wat anderen verwachten, (mogelijk) denken, verlangen en doen – naar wat jij ziet, hoort, voelt en gelooft, grijp jij de kans om de enige controle te pakken die we als mens bezitten: over onze eigen intieme interne belevingswereld. Daar waar jij bepaalt wat ‘moet’, wat een ‘probleem’ is, wat ‘waar’ is en wat ‘goed’.

Door jezelf te leren kennen en uit te dagen, durf je te kiezen voor jouw eigen waarheid en versterk je de relatie met jezelf. Dit is wie jij bent, waar jij behoeften aan hebt, wat goed voelt en wat zeker niet. Je kent jouw signalen, angsten en onzekerheden, en weet wat je moet doen om weer in balans te komen.

Deze zelfkennis maakt voor jezelf kiezen en zorgen weer leuk en makkelijk.

Zelfverantwoordelijkheid

Voor jezelf kiezen en zorgen is verantwoordelijkheid nemen over wat er in onze binnenwereld afspeelt. Een plek waar enkel JIJ toegang tot hebt. Dit is iets wat vorige generaties – en zo dus wij – niet geleerd hebben om te doen. Wij dienen zelf het effect van onze keuzes in deze interne beleving te ontdekken. Niet enkel de keuzes die van invloed zijn op ons eigen leven, maar ook op het leven van iedereen waarmee we in aanraking komen.

Iedere interne belevingswereld is een authentieke compilatie van draden uit de geschiedenis en enkel door jou zelf te ordenen.

Overvloed is Overmoed

Het nog altijd stijgende aanbod aan zorgverleners, coaches, therapeuten en andere ondersteuners heeft ervoor gezorgd dat wij als hulpbehoevende niet meer durven te kiezen. Want wie en wat? Er is een grote behoefte aan begeleiding in het leren kiezen voor de waarheid die bij ons past waardoor iets ook daadwerkelijk werkt.

Een methode werkt omdat we begrijpen dat wij het verloop van iedere ervaring zelf in handen hebben.

Laten we gaan begrijpen dat zelfzorg juist de weg is waarop we als vanzelf voor anderen zorgen.

Regulier en alternatief – ‘normaal en anders’ – bestaat niet

Geneeskundigen zijn mensen die zichzelf opleiden zodat wij onder hun begeleiding beschikking hebben tot de (wereld)kennis, methodes en middelen die (de weg naar) genezing en goede gezondheid ondersteunen. Dit staat volledig los van de verantwoordelijkheid die wij zelf dragen over de werking hiervan voor wat betreft onze geestelijke, emotionele en lichamelijke vitaliteitVanuit deze visie is er geen verschil tussen regulier of alternatief. Ze zijn voor diverse uitdagingen in het leven inzetbaar en voorkeursafhankelijk.

Ze zijn beide een waardevol onderdeel van en een ervaring in het zelfonderzoek.