Connect2unite ervaart: Zomer Intensiv van Academ

“Een openbaring waar ik de rest van mijn leven profijt van zal hebben”

Academ biedt een plek waar je jezelf mag ontdekken. Want hetgeen we niet aan anderen durven te laten zien, is vaak ook hetgeen we voor onszelf verstoppen. De methodes die Academ toepast, zijn allen zeer effectief en bedoeld om je te bevrijden van vastzittende emoties en blokkades. Datgene wat jou weerhoudt om jezelf te zijn.

In dit artikel vertel ik jou vanuit mijn ervaring met het ‘Intensiv’ programma die Academ – centrum voor innerlijk welzijn – twee keer per jaar organiseert. In drie dagen tijd leer jij weer te voelen, te geloven in jezelf en te houden van je leven.

Academ heeft een mooie variatie in aanbod die feilloos op elkaar aansluiten en perfect te combineren zijn. Ademtherapie, Voice Dialogue, (familie)opstellingen, Qi Gong, Acupunctuur en voedingsleer. Het is de balans tussen lichaams- en energiewerk.

Twee keer per jaar organiseert Academ een ‘Intensiv’. De naam zegt het al – dit is intens! In 3 dagen tijd word je meegenomen in alles wat Academ te bieden heeft. De reden dat er 3 achtereenvolgende dagen worden georganiseerd – waar je ook de mogelijkheid hebt om te overnachten – is dat je dan veel dieper komt dan in een sessie van een uur of een dagworkshop.

Nu lukt het je wél om door te zetten!

Het aanraken van diepere lagen in jezelf kan tijd kosten waardoor het risico groot is dat wanneer je er bijna bent, de cursus is afgelopen. Je gaat naar huis en wordt overspoeld met ‘oude’ prikkels en gewoonten. Zelfs de meest gedisciplineerde onder ons zullen moeite hebben met het doorzetten van hetgeen ze even mochten ervaren.

Met de 3-daagse Intensiv ga je elke dag verder met hetgeen wat gisteren nog niet af was. Je zal de effecten zodanig ervaren dat je erna in jouw dagelijkse leven er verder mee kan én wilt werken.

De verschillende methodes die worden ingezet, zorgen ervoor dat je terug in jouw lichaam wordt geroepen. Dat we gaan voelen wat ons lichaam aangeeft; waar zit de pijn, waar zit warmte of kou,…

De pijn in jouw lichaam wil enkel en alleen gevoeld worden. Hoe meer we over de oorsprong te weten komen – want daar helpt Academ jou direct mee – hoe beter we voor onszelf kunnen zorgen.

Zonder moeite leef je naar wat jij nodig hebt

Is dat niet wat we allemaal willen? Een natuurlijke, niet geforceerde ‘flow’ van zorg voor jezelf. Want wanneer we voelen wat ons lichaam nodig heeft, zullen we automatisch en dus zonder veel moeite hiernaar gaan handelen.

Dan weten we onze grens en kan los staan van wat anderen van jou verwachten. Jij accepteert het vervolgens dat anderen nog niet vanuit dit gevoel kunnen handelen en daarom jouw keuzes hierin niet begrijpen. Jij ziet dan in dat door het volgen van jouw authentieke pad je hiermee anderen juist inspireert.

Wij doen ons uiterste best om ‘pijn’ te vermijden in het leven. En daarom kunnen jij en ik heel goed begrijpen dat het oproepen van hetgeen we onderdrukken niet altijd een pretje is. Maar als we het doen, gaan we inzien dat juist het ‘herbeleven’ nodig is om daadwerkelijk los te kunnen laten.

We weten als mens nog niet hoe we dit kunnen doen. Niet zonder een cursus, (zelf)studie of ervaring. Linda Bijtebier – eigenaresse van Academ – heeft de methodes zich eigen gemaakt die jou kunnen helpen de pijnen los te laten. Ze heeft al genezing kunnen bieden aan vele mensen maar haar missie is groter. Zij geeft nu zelf opleidingen en wil in Europa steeds meer mensen voorzien van deze kennis en vaardigheden. De sneeuwbal is gaan rollen.

Geef je over, kijk en je zult weer leven

De reden dat we ‘uit ons lichaam’ treden, is dus juist om de pijn niet te voelen. Zowel fysieke pijn als energetische en emotionele pijn. Maar door uit het lichaam te stappen – en in ons hoofd – voelen we ook de signalen niet. Vele mensen kunnen daarom bij een arts vol ongeloof een diagnose aanhoren.

We ontkennen wat we voelen, we ontkennen dat we leven, we ontkennen dat we doodgaan. Je ontzegt jezelf met mededogen te leven. Je ontzegt jezelf de kans om met hart en ziel te leven.

Als jij er klaar voor bent om te kijken naar het terrein waar jouw diepste pijn zit, naar waar jij boos over bent of bang voor bent. Als jij kijkt naar waar jij je voor schaamt of je heel ongemakkelijk over voelt – dan weet je dat je kan beginnen met de genezing ervan.

Zie de kracht van groepswerk

Het is al eng om je eigen diepe pijnen te zien. Laat staan aan anderen te tonen. Daarom kan het heel spannend zijn om met een grote groep hieraan te werken. Wanneer jij de stap durft te nemen om een Intensiv te doen, zal je snel merken dat jij niet de enige bent.

Je gaat eindelijk ervaren dat je weer mag geloven in een beter leven – in een betere versie van jezelf. Doordat iedereen dit beseft – nadat ze de angst om effectief te gaan hebben overwonnen – ontstaat er een warme verbinding die ervoor zorgt dat je super snel én met elkaar groeit.

Je gedachten weerhouden jou ervan om te gaan, maar je hart wil een andere richting op omdat het pad waar je nu op loopt niet meer werkt. Academ werkt hard aan het behouden van een veilige plek voor alles en iedereen.

Juist omdat ze hierin zo slagen, zal jij – net zoals ik – gaan ervaren dat er een plek is waar je écht compleet jezelf kan en mag zijn. Je wordt begeleid naar het punt dat jij dit in ieder facet van jouw leven kan gaan uitdragen. Hoe waardevol is dat?

Door je te verbinden met mensen met vergelijkbare verwondingen én de mensen die er genezen van zijn, ga jij heel snel zien welke stappen jij kan nemen in het loslaten. Tevens zal je inzien dat jouw voortgang samenhangt met de bereidheid achterom te kijken en anderen te helpen de stap te zetten die jij net hebt durven te zetten. Door jezelf te laten inspireren, zal je voor vele anderen een voorbeeld kunnen zijn. Is dat niet hetgeen wat ons zo gelukkig maakt?

Pure, eerlijke, professionele begeleiding

Los van de methodes krijg je te maken met twee super professionele begeleiders. Je voelt dat je je écht mag overgeven aan wat ze van je vragen, wat ze vertellen en wat ze laten zien. Zij weten als geen ander door welke fase jij heen gaat.

Linda en Astrid vullen elkaar heel mooi aan en je merkt dat ze weinig nodig hebben om op elkaar in te spelen. Natuurlijk hebben ze een beeld over het programma, maar ze zijn zo enorm betrokken bij de groep dat ze direct kunnen inspelen op de getoonde behoeften. Ze vertrouwen op wat ze weten, voelen en kunnen.

Ze hoeven daarom geen moeite te doen om jou het gevoel te geven dat ze je begrijpen. Met een groep van 12-14 vrouwen lijkt het alsof het lastig is om ook persoonlijk begeleid te worden, maar het tegendeel wordt bewezen.

Zij zijn ervan overtuigd dat ieder individueel proces binnen de groep ook inzicht en genezing biedt aan de rest. En dat is op de eerste dag al duidelijk geworden. Prachtig om te zien en te ervaren. Erg inspirerend.

Wat zijn 3 dagen op een heel jaar?

De Zomer Intensiv heeft plaatsgevonden op vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 juli 2018. Ik heb nog niet eerder in mijn leven zoiets meegemaakt en het is zeker niet de laatste keer. Dit programma, de begeleiding, deze veiligheid en effectiviteit hebben mijn ogen nog verder doen openen voor de mogelijkheden binnen deze branche.

Ik heb hele sterke mensen mogen ontmoeten die weten dat de pijn die ze voelen – door angst, verdriet, onzekerheid – er niet hoeft te zijn. Die weten dat ze door het aangaan van een Intensiv ze in enkel 3 dagen de rest van het jaar voldoende voeding hebben om gelukkiger te leven dan ooit tevoren. Dat ze – ondanks de onzekerheid – toch weer vele mensen op hun eigen pad mogen inspireren met hetgeen zij hebben mogen ervaren.

Ik weet dat we allemaal deze kracht in ons hebben. Ik weet dat jij hem ook in jou hebt. Dus geef jezelf de kans en stel je eens voor dat je weer lachend door het leven gaat. Academ helpt jou weer te herinneren hoe dat is.

En nu ben jij ! Winter Intensiv januari 2019

Winter intensiv_Academ_2019_Connect2unite_dienst

Winter Intensiv 2019 – Kom je ook?

Academ organiseert een Winter editie op 2, 3 en 4 januari 2019. Als jij je aangesproken voelt door wat ik je heb verteld dan weet jij dat het de moeite waard is om te overwegen nu echt te gaan. Ga op onderzoek uit zodat je voldoende informatie hebt om jouw keuze te maken.

Je kunt contact opnemen met Academ voor de details en ook ik zal jouw vragen uit eigen ervaring met liefde beantwoorden. Ga hiervoor naar www.Connect2unite.nl/contact en stuur mij een persoonlijk bericht.

Kijk ook voor meer aanbod van Academ op www.Connect2unite.nl/academ en ontvang direct een leuke korting!

Wat je ook nog kan verwachten..!

Tijdens de Intensiv mag je voelen dat je goed bent zoals je bent. Je maakt kennis met delen in jou die het leven zullen verreiken. Vanaf dag één word je ondergedompeld in een wereld van doen en ontdekken.

De kwaliteit van dit weekend ligt hoog. Jouw lichaam staat centraal en daar wordt uitzonderlijk goed voor gezorgd. Zo hebben ze een TOP-chef die drie dagen lang jouw ontbijt, lunch én avondeten verzorgt. Je wordt voorzien van het puurste eten, smaakvol samengesteld volgens de 5 elementen. Een gebalanceerde voeding die jou energetisch sterker maakt en je innerlijke balans ondersteunt. Het was verrukkelijk!

Meedoen aan de Winter Intensiv 2019?

Connect2unite beveelt Academ en haar diensten aan. Daarom krijg jij op jouw ervaring bij Academ een leuke korting. Ook op de Winter editie van de 3-daagse Intensiv!

Leer hieronder wat anderen zeggen over de Intensiv:

Ilze – Ik heb voor de tweede keer een intensive gevolgd in Academ.  Ik ben energetisch consulent of hoe mensen het zeggen: healer en deze 3-daagse in niet alleen een voeding voor mezelf maar ook voor mijn klanten.  Het programma is een goede mix van individueel werk en het werken in groep/partner.  Ook de inhoud is enorm gevarieerd en hierdoor krijg je in een minimum van tijd een maximum van informatie.  De lesgeefsters Linda en Astrid bezitten kennis en ervaring en deze zaken voel je aan.  Tot slot beschikken ze over een ‘kok’ van topniveau.  Je krijgt er dagelijks eten geserveerd volgens de 5 elementen.  Je wordt dus, met andere woorden, op alle mogelijke manieren gevoed.  Lang nadat ik de intensive heb gevolg, merk ik en mijn klanten nog de positieve invloed ervan.  Hartelijk dank!

Ariëlle – De Zomer Intensive doet haar naam eer aan: een intensieve driedaagse waarin je onder deskundige en liefdevolle begeleiding gaat voelen, uiten en aanvaarden wat er zoal in je lichaam aan onverwerkte emoties zit opgeslagen. Na drie dagen hard werken, o.a. met adem, kwam ik opgeschoond en een stuk wijzer terug uit het proces. Linda en Astrid zijn kundig, echt betrokken en totaal gemotiveerd om jou het mooiste in jezelf te laten ontdekken, voelen en leven.

Olga  – Wat was het weer een fantastische weekend. Hard gewerkt en veel geleerd, en veel over mijzelf ontdekt. Fijne groep, en bijzonder goede begeleiding door Astrid en Linda. Alles wordt goed verzorgd. Heel erg bedankt, en tot ziens.

Mariët  – Dankbaar kijk ik terug op de zomerintensiv 2018. Een groepstraining waarbij ook voldoende individuele aandacht gegeven wordt. Bijzonder hoe Linda en Astrid zo goed aanvoelen wat ieder nodig heeft en dit groepsgewijs aanbieden in een programma op maat. Door het inzetten van verschillende methodes en onder fantastische begeleiding ben ik intensief met mijzelf aan de slag gegaan. Bewust krijgen van patronen, overtuigingen en oude emoties die mij belemmeren in het dagelijks leven, om vervolgens los te laten en ruimte te creëren in mij. Heerlijk!