Hoe bereid jij jezelf voor op jouw Truffel Ceremonie?

Het is zover.
Jij hebt besloten om een innerlijke reis te gaan maken met behulp van de magische psychedelische truffels! Super moedig en je kan echt trots zijn op jezelf. Niet omdat het persé een moeilijke of pittige ervaring gaat zijn, maar vooral omdat jij met jezelf het compleet onbekende in durft te stappen.

Jij neemt zelfverantwoordelijkheid en kiest ervoor om jezelf te onderzoeken.
Dat is iets wat wij maar als te graag motiveren!

Maar wat nu?

Start direct met een goede voorbereiding op jouw Truffel ceremonie!
Achteraf kan bijna iedereen het namelijk beamen: de reis begint al vanaf het moment dat jij de boeking hebt gedaan. De dag is gepland, je hele lijf weet dat het eraan komt en er begint hier en daar al wat in jou te stromen.

Wat is een goede voorbereiding op een Truffel Ceremonie?

In de dagen/weken vooraf aan de truffel ceremonie kan jij met bepaalde aanpassingen in je leefstijl een zeer positieve invloed uitoefenen op de werking van dit plantmedicijn en dus zo ook op jouw algehele truffelervaring.

Afhankelijk van de persoonlijke (gezondheids)situatie adviseren wij een voorbereidingsperiode van minimaal 3-5 dagen. Wij kunnen op basis van jouw situatie jou vragen deze periode te verlengen. Houd hier rekening mee in het plannen van de ceremonie in de agenda.

Een optimale voorbereidingsperiode bestaat onder andere uit het elimineren van voedingsmiddelen die in contradictie staan met de werkzame stof in truffels alsmede het (extra) aanvullen met voedzame producten. Ook stimuleren wij het in de voorbereiding op een truffel ceremonie om activiteiten die veel (hormonale) energie verbruiken, te vermijden en rust op te zoeken. Daarnaast geven wij advies in hoe je een goede mentale staat creëert die de ervaring als geheel zal optimaliseren.

De voorbereiding heeft als algeheel doel om de psychedelische truffels zo optimaal mogelijk en zonder weerstand door jouw lichaam heen te laten stromen zodat het volledig tot z’n recht komt en jou die betekenisvolle innerlijke reis kan bieden die je verdient.

Wanneer je bij ons een truffel ceremonie boekt, krijg je van ons een gedetailleerd voorbereidingsdocument maar op deze pagina geven we alvast belangrijke details van de volgens ons optimale voorbereiding op een truffel ceremonie!

Voorbereiding Truffel ceremonie | VOEDING

Als je het nog wist dan weet je het nu: voeding heeft een enorm effect op ons menselijke lichaam. Dat waarmee het lichaam gevoed wordt, heeft zelfs direct effect op hoe jij denkt – je ‘mind’ (zenuwstelsel, hersenen) en op hoe jij je voelt – je emoties (hormonen).

Aangezien truffels óók een groot impact hebben op deze aspecten, is het belangrijk om het lichaam 1) niet over te belasten en 2) te voorzien van extra energie.

Een overbelasting zou bijvoorbeeld kunnen ontstaan door het teveel in het lichaam aanwezige stof Tyramine.

Contradictie met Psilocybine | Tyramine

Magische truffels hebben een natuurlijke MAO-remmer in zich. Het is deze MAO-remmende stof wat ervoor zorgt dat de psychedelische stof psilocybine langzaam door het lichaam wordt afgebroken zodat de trip 4 tot 8 uur zal duren.

Wanneer er een MAO-remmer in het lichaam bevindt, wordt niet alleen de psilocybine langzaam afgebroken maar álle stoffen die zich op dat moment in het lichaam bevinden. De voedingsstoffen die je gedurende de voorbereiding hebt genuttigd, blijven daarom ook langer aanwezig.

Er is een voedingsstof waarbij je dat wilt voorkomen, namelijk: Tyramine. Tyramine, dat bijvoorbeeld voorkomt in oude kazen en oosterse sauzen, kan gevaarlijk worden wanneer dit in hoge mate in het bloed aanwezig is bij inname van truffels. Ze hebben namelijk beide een verhogend effect op de bloeddruk.

Zelfs in kleinere hoeveelheden kan dit stofje al (extra) fysiek ongemakken veroorzaken tijdens de reis zoals hoofdpijn, hoge hartslag en misselijkheid. Daarom worden voedingsmiddelen waarin Tyramine zit tijdens de voorbereiding volledig vermeden.

Daadkrachtige vitamine en mineralen

In ons gedetailleerde voorbereidingsdocument geven we naast een te vermijden voedingsmiddelenlijst ook een lijst aan producten die jouw lichaam juist zullen gaan ondersteunen gedurende de innerlijke reis.

Je wilt je lichaam vooraf aan de ceremonie zo goed als mogelijk
in balans brengen als een extra boost geven.

Het bepaalt de kwaliteit van je reis.

Wat veel mensen niet weten is dat je met voeding je hormonen kunt reguleren. Zo willen wij alvorens de ceremonie dat de aanmaak van de neurotransmitter GABA wordt gestimuleerd. Het heeft een kalmerend effect op onze hersenen waardoor angst en stress beter kan worden gereguleerd. Het biedt naast balans ook een gevoel van daadkracht! Zeker welkom voor zo’n avontuur 😉.

Deze aanmaak is vooral afhankelijk van de aanwezigheid van B-vitamines en Magnesium in het lichaam en worden daarom in ruime mate meegenomen in ons voorbereidingsadvies.

Tevens is het belangrijk zoveel als mogelijk natuurlijke producten te eten die licht verteerbaar zijn en vol zit met vitamine en mineralen voor een optimaal energiebalans.

Voorbereiding Truffel ceremonie | MENTAAL

Er heerst bij ons geen enkele vorm van twijfel wanneer we zeggen dat alles wat je denkt, voelt, ziet en doet in de dagen vooraf aan de ceremonie van invloed is op jouw truffelervaring. Uiteraard heb je daar niet de volledige controle op, maar je kan er zeker wel positieve invloed op uitoefenen!

Dopamine-detox

Dopamine wordt ook wel eens ‘het gelukshormoon ’ genoemd en is betrokken bij functies zoals beweging, genot, aandacht, stemming en motivatie. Dit hormoon wil je zo goed als mogelijk in balans hebben gedurende de ceremonie. Een overactief dopaminesysteem is onder andere gerelateerd aan verslaving.

Het komt in pieken vrij bij inname van suikers of drugs en bij het gebruik van mobiele telefoon, bij seks of sport.

In een optimale voorbereiding op een truffel ceremonie ga je via een dopaminedetox de dopamineregulatie in balans brengen door bijvoorbeeld de televisie of sociaal contact in te ruilen voor een (natuur)wandeling. Hierover krijg je van ons gedetailleerd advies.

Intentie

Een mentale voorbereiding bestaat ook uit het focussen van je gedachten op wat jij graag wilt dat de Truffel ceremonie jou gaat brengen.

 • Ben je toe aan meer inzicht over jezelf of een antwoord op een specifieke vraag?
 • Wil je ergens doorheen breken, vrijkomen van angst en/of andere emoties transformeren?
 • Is er behoefte aan innerlijke rust, zelfverbinding en zelfvertrouwen?

Wat het ook is, ben ermee bezig!
Start alvast met het doorgronden van jezelf en het zal gegarandeerd tijdens je reis worden meegenomen.

Kies je ervoor om je meer bezig te houden met ‘niet belangrijke’ gedachten, bezigheden of de zorgen van anderen? Dan zal dit mogelijk jouw innerlijke reis zodanig kunnen beïnvloeden dat je niet toekomt aan jezelf en wat voor JOU belangrijk is.

Om je hierbij te helpen, hebben we altijd in de periode vooraf aan de ceremonie een intentiegesprek!

Samenvatting | Voorbereiding Truffel ceremonie

Met de juiste fysieke, mentale en emotionele voorbereiding kan je de werking van de truffels positief beïnvloeden.

Het is onze intentie om voor elke deelnemer een betekenisvolle psychedelische ervaring te creëren. Daarom stimuleren wij onze deelnemers deze periode serieus te nemen en besteden wij veel aandacht aan deze voorbereiding.

Indien er verder geen afwijkende gezondheidssituatie bestaat, kan je rekening gaan houden met het inplannen van onderstaande voorbereidingen:

 • 7+ dagen vóór de Truffel ceremonie:

  • Maximaal 1 cafeïnehoudende dranken zoals koffie en frisdrank
  • Minimaliseren van alcoholgebruik
  • Minimaliseer suikerhoudende producten
  • Geen drugs
 • 3-5 dagen vóór de Truffel ceremonie:

  • Tyramine-beperkt dieet
  • Vegetarisch
  • Suikervrij
  • Geen cafeïne, theïne, alchohol, (soft)drugs
  • Stoppen met suppletie
  • Sexuele onthouding
  • Vermijden sociale contacten
  • Minimaliseer beeldschermtijd
 • De dag van de ceremonie

  • Op de dag van de ceremonie blijf je nuchter. Er hoeft dan geen energie verspild’ te worden aan de vertering van voedsel en heeft de truffel complete vrijheid om door het lichaam te reizen.
 • Minimaal 24 uur ná de Truffel ceremonie

  • Tyramine-beperkt dieet
  • Cafeïne- en theïnevrij
  • Geen alcohol, drugs
  • Minimaliseer suiker
  • Vegetarisch

Zijn er vragen ontstaan in jou na het lezen van dit artikel? 
Twijfel dan niet om ons te contacteren! 🙂

Wij ondersteunen je graag in je zelfonderzoek.

Na inschrijving ontvang jij van ons een in detail uitgeschreven voorbereidingsdocument.
Daarnaast zijn wij bereikbaar voor verduidelijking, vragen en persoonlijke begeleiding.

Een enorme uitdaging

De voorbereidingen kunnen een enorme uitdaging zijn wanneer je niet gewend bent om op basis van deze gewoontes te leven. Wij zullen je hier uiteraard bij helpen, maak je geen zorgen.

Het gaat erom dat we jouw lichaam en geest zo goed als dat voor jou mogelijk is voor te bereiden. Enige vorm van stress wil je vermijden. Dus ook stress óver en dus tijdens de voorbereiding 😉.

Succes met de voorbereiding op jouw truffel ceremonie!