Ben jij jouw volledige zelf?

Zelfverwezenlijking, zelfrealisatie, zelfactualisering. Wat is het en hoe doe je dat? Jouw Zelf verwezenlijken?

In dit artikel vertel ik je meer over de betekenis van zelfverwezenlijking, wat dit met de evolutie van de mens te maken heeft en hoe jij regisseur wordt van jouw eigen leven!

Connect2unite is opgezet als een brug tussen waar je nu staat en jouw ware potentiële Zelf. Jij bent klaar voor ‘the next level’ – dat beetje meer in het leven. Na het lezen van dit artikel weet jij dat dit dichter bij is dan jij altijd hebt gedacht.

Inhoud:

Zelfverwezenlijking_Bullet-point_snavel_opsomming_Connect2unite Zelfverwezenlijking? Wat is het?

Bullet-point_snavel_opsomming_Connect2unite Evolutie in bewustzijn

Bullet-point_snavel_opsomming_Connect2unite Ben jij op weg naar zelfverwezenlijking?

Bullet-point_snavel_opsomming_Connect2unite Laat de onderzoeker in jou ook vrij!

Zelfverwezenlijking? Wat is het?

Jij bent hier om jezelf beter te leren kennen.

Want als jij weet wie je bent;

Bullet-point_snavel_opsomming_Connect2unite dan weet je ook eindelijk hoe je goed voor jezelf kan zorgen.

Bullet-point_snavel_opsomming_Connect2unite ken jij jouw behoeften, weet je waar jouw grenzen liggen en hoe je dit communiceert.

Bullet-point_snavel_opsomming_Connect2unite heb jij inzage in wat jou gezond maakt en houdt.

Bullet-point_snavel_opsomming_Connect2unite zie jij met welke mensen jij je wilt omgeven en wat je nog wilt ontdekken in het leven.

Bullet-point_snavel_opsomming_Connect2unite ben jij trots op jouw kwaliteiten en ken je de eigenschappen waarin je nog wilt groeien.

Bullet-point_snavel_opsomming_Connect2unite Wanneer jij jezelf kent, laat jij je niet meer misleiden door jouw eigen misleidende gedachten.

Bullet-point_snavel_opsomming_Connect2unite Of door de mensen die jou iets heel anders willen laten geloven.

Hier bij Connect2unite ga jij opruimen wat jou niet meer dient.
Jij gaat jouw eigen authenticiteit ontdekken zodat jij in alle facetten van jouw leven jouw volledige Zelf kan zijn!

Betekenis

Verwezenlijken is iets: 

Bullet-point_snavel_opsomming_Connect2unite uitvoeren wat nog niet compleet is / nog niet tot z’n recht is gekomen.

Bullet-point_snavel_opsomming_Connect2unite realiseren, werkelijk maken, vervullen.

Bullet-point_snavel_opsomming_Connect2unite ontplooien, volbrengen, bevredigen

Synoniemen:

Bullet-point_snavel_opsomming_Connect2unite Verwerkelijking

Bullet-point_snavel_opsomming_Connect2unite Realisatie

Bullet-point_snavel_opsomming_Connect2unite Actualisatie

We kennen de betekenis van deze woorden best wel.

Misschien gebruik jij ze wel om te communiceren over de voortgang van het project met werk:

Om dit doel te realiseren, ga ik het volgende ondernemen…

Of wanneer je aan familie vertelt over hoe ver het staat met de bouw van jouw huis:

Ik verwezenlijk het huis van mijn dromen. Het wordt steeds meer werkelijkheid.”

Maar hebben we het wel eens gebruikt voor ons Zelf?

Je kunt het vergelijken met de term: Persoonlijke ontwikkeling.

Maar bij ‘ontwikkeling’ hebben we het hedendaags vaak over groei’ of ‘vooruitgang. En wanneer we als persoon groeien zit hier geen direct eindstation aan verbonden – we gaan alsmaar vooruit.

Maar wanneer we kijken naar de exacte samenstelling – dus ‘ont-wikkelen’ – dan zijn we ooit dus ingewikkeld geweest en ontdoen we juist onszelf van deze wikkeling. En dát vond ik een zeer interessante ontdekking.

Want bij zelfverwezenlijking is de ont-wikkeling namelijk een heel belangrijk en groot onderdeel.

Je ontdoet jezelf van hetgeen jou niet meer dient. Hetgeen wat jou blokkeert om jezelf te kunnen zijn zodat jij meer leert over de ongeconditioneerde en onvoorwaardelijke JIJ. Om uiteindelijk ook daadwerkelijk jouw volledige Zelf te zijn. Precies zoals de natuur het bedoeld heeft.

Zie je wat ik bedoel?

Piramide van Maslow

De Amerikaanse psycholoog Abraham Harold Maslow – grondlegger van de humanistische psychologie – gebruikte Zelfverwezenlijking als het hoogste haalbare niveau in zijn theorie over de behoeftehiërarchie van de mens.

Zelfverwezenlijking_Piramide_van_maslow_zelfverwezenlijking_web

Al wordt er hedendaags nog regelmatig naar deze theorie verwezen, is hier in de loop der jaren al veel kritiek op geweest. Vooral op het hiërarchisch verloop.

We zouden pas behoefte hebben aan een ‘level’ hogerop wanneer er in een van de lagen eronder ook in onze behoeften zijn voorzien.

Het model is prachtig, want het levert ons voldoende stof op om over na te denken. Al kunnen deze behoeften in mijn optiek niet gerangschikt worden, zou ik de behoefte aan zelfrealisatie onderaan de ladder plaatsen.

Want één ding is zeker; wij als mens hebben allemaal de behoefte aan ons Zelf zijn en hieruit het beste te halen!

Wanneer wij dit als voornaamste stellen in het leven…, volgt de vervulling van de andere behoeften uit deze theorie niet vanzelf?

Evolutie in bewustzijn

Of de evolutietheorie – zoals dit ons is verteld – waar is of niet doet er eigenlijk niet toe. Het is een feit dat we veranderen, groeien, expanderen en transformeren. En alles wat er nu in, met en om ons heen gebeurd, heeft een groot effect op wat nog volgt.

Het is lang geleden dat we mogelijk aap zijn geweest, maar hoe vaak denken we wel niet terug aan het tijdperk zonder mobiele telefoons of het internet? Of de momenten waarin we diende te vluchten van oorlog. Deze gebeurtenissen hebben veel invloed gehad op waar we nu staan. Zowel collectief als individueel.

De evolutie van het NU heeft er voor gezorgd dat we als mens zijn gaan nadenken over het welzijn van de aarde, van werelddelen, landen, de steden, ons dorp, onze familie en ja, nu ook over de gezondheid van ons Zelf.

We willen gezonder leven en ons beter voelen. Wij willen verlost worden van ziekten en pijnen. We willen kunnen communiceren over onze gevoelens en sterkere verbindingen maken met anderen. Wij willen iets bereiken en betekenen in het leven. En we willen trots op ons Zelf kunnen zijn.

Het is de evolutie van ons bewustzijn.

We zijn dus op ontdekking uit gegaan. Want deze verlangens geven aan waarin we nog willen en kunnen groeien.

We zien steeds meer in dat we enkel verantwoordelijkheid kunnen nemen over ons eigen leven. Alles is ten slotte jouw eigen creatie. Bewust of onbewust heb jij keuzes gemaakt die jou tot hier hebben geleid.

Een prachtige evolutie – al zeg ik het zelf. We willen weer terug naar waar we vandaan komen. Wij willen weer weten wie we zijn. We willen een balans in dualiteit. En we zien steeds meer in dat we dit enkel op individueel niveau kunnen gaan onderzoeken.

Wij ruimen op

Jij en ik – van iedere leeftijd – bevinden ons aan het begin van de evolutie in bewustzijn – het tijdperk van Zelfverwezenlijking.

We willen weten hoe we gezond, gelukkig en liefdevol ons leven kunnen leiden. We komen er echter steeds meer achter dat alle ‘shit’ uit het verleden ons hiervan weerhoudt. De gevoelens van verdriet, angst, boosheid en pijn die deze herinneringen veroorzaken, houden ons vandaag de dag tegen om gewoon ons zelf te zijn.

We durven deze emoties niet onder ogen te komen. Maar we beseffen steeds meer dat het wegstoppen van deze emoties ook niet werkt. We gaan inzien dat ze niet weg zullen gaan totdat wij ze de aandacht geven die het verdient.

En dat is verre van gemakkelijk. Maar één ding is zeker; jij bent nu hier. Vandaag kun je het weer opnieuw proberen. Want van nature bezitten we over een kracht om dit te onderzoeken, om door te zetten en hetgeen op te ruimen wat ons ver weg houdt van het najagen van die droom: Jezelf zijn en een goed leven leiden.

In dit tijdperk zijn wij in staat om illusies te doorbreken. Wij zijn er klaar voor om de rotzooi op te ruimen dat al generaties lang als een waarheid in ons leeft.

Wij zijn er allemaal al volle bak mee bezig.
En vanaf het moment dat jij je bewust aan dit proces overgeeft, stroom je mee op de ‘FLOW’ van de evolutie met als cadeau een gelukkig bestaan.

Dus… doe je mee?

Ben jij op weg naar Zelfverwezenlijking?

Ja zeker, jij bent onderweg naar Zelfverwezenlijking. Naar het zijn van jouw unieke authentieke Zelf. Jij weet dat je wordt tegengehouden door angst, onzekerheid en controle. Jij bent namelijk bij mij terecht gekomen, bij Connect2unite. En jij bent er klaar voor om oude shit los te laten en ruimte te geven aan hetgeen al zo lang aan jouw innerlijke deur staat te kloppen.

Hoe voelt het pad van zelfverwezenlijking?

Ik zal direct eerlijk met je zijn. Het is geen ‘makkelijke’ vanzelfsprekende weg. Maar ik zal je direct ook uit de illusie halen – jouw leven nu is ook niet ‘makkelijk’ en vanzelfsprekend. Het grote verschil zit in hoe we het leven benaderen.

Laten we als eerste accepteren dat het leven een weg is met ups en downs, vallen en opstaan, winst en verlies. Dat we helemaal niks te zeggen hebben over wat er morgen gebeurd. Dat ‘als dit…dan dat’ niet bestaat. Dat we een onderdeel zijn van de natuur en dat leven en dood onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Vanuit daar kunnen we verder.

Regisseur van ons eigen leven

Het pad naar Zelfverwezenlijking is een pad waarop wij de regisseur van ons eigen leven worden. We willen onszelf steeds beter leren kennen zodat we kunnen ontdekken welke richting we nu op gaan. Het is een weg waar we bewust worden van de angsten, overtuigingen, gedachten, emoties en intenties die onze acties bepalen en dus ons leven controleren.

De regisseur in ons is geen analyticus, bemiddelaar of perfectionist. De regisseur volgt het ‘dit voelt goed’ gevoel en zegt respectvol gedag tegen hetgeen wat hem hiervan weerhoudt.

Het is een pad waar je kansen en mogelijkheden ziet en durft te pakken. Waar alles wat je doet voor een ander niet meer ten koste gaat van jezelf.

Je beseft dat enkel jij zelf diegene bent die jou kan teleurstellen. Dat enkel jij diegene bent die kan bepalen wat ‘goed genoeg’ is. Jij weet wat je kan want jij bent de regisseur. En jij bent daarom jouw eigen beste maat voor het leven. En die verdient die speciale aandacht.

Hoe dat voelt?

Wanneer je dit pad volgt, voel jij je steeds meer bevrijd. Bevrijd van alles wat je niet bent. We laten illusies los waardoor er ruimte vrij komt om te gaan ontdekken wie je wél bent.

In deze ruimte ondervind jij wat je nodig hebt om gezond te zijn, te blijven en om je goed te voelen. Jij weet dan met welke mensen jij je wilt omgeven en waar je wel of geen energie van krijgt. Je komt op voor datgene wat jij belangrijk vindt en bent hiermee automatisch een inspirator voor anderen.

Jij voelt hoe het is om jouw Zelf te zijn en hebt een natuurlijke drang om hier zo dicht als mogelijk bij te blijven staan.

Laat de onderzoeker in jou ook vrij!

Zoals ik eerder heb aangegeven; de evolutie van het NU begeleidt ons naar ons Zelf. We worden ons steeds meer bewust van de vragen die onbeantwoord blijven. We beseffen dat we niet meer kunnen verwachten dat de omgeving wel zal weten wat er in jou omgaat en wat jij graag wilt dat zij zouden doen.

Dit tijdperk vraagt ons om het heft in eigen handen te nemen. De onderzoeker in ons vrij te laten.

Dat deel in jou, die alles gaat belichten wat jou ervan weerhoudt om de natuurlijke ‘flow’ van het leven te volgen. Dat deel wat ervoor zorgt dat jij je weer kan overgeven aan onwetendheid en het vertrouwen op wat komt. De onderzoeker is dat deel in jou die weer zichtbaar maakt hoe leuk, lief, spontaan, loyaal, grappig, warm en mooi jij bent! Ja, ook jij!

Jij, ik, onze ouders, voorouders,.. hebben een hoop duister gezien en meegemaakt. En dat voelen we  nog steeds. We hebben echter geleerd om hetgeen wat pijn doet, weg te stoppen. Dat is niet iemands schuld. We weten niet beter.

Wanneer we de onderzoeker in ons toe laten, zullen we alles wat we weg gestopt hebben weer tegenkomen. Het enige wat het wilt, is weer gevoeld en gezien worden. Hoe meer impact het op jouw levenslijn heeft gehad, hoe dieper het zit, hoe heftiger de confrontatie.

Weet wel dat jij niet verantwoordelijk wordt gesteld om álle pijnen te helen. Een bepaald thema in jouw leven zal bovendrijven wanneer het jouw eigen Zelf niet meer dient. Het is aan jou dan de keuze of je de vragen, angst, verdriet die er mee gepaard gaan, omarmd of toch nog even in de wacht zet. Geloof me, het zal zich sowieso nog een keer aandienen.

We zijn méér dan alleen…

We zitten allemaal in hetzelfde schuitje. Wij hebben allemaal geleerd om te negeren wat pijn doet. Omdat we er niet over praten, denken we dat we alleen zijn en voelen we ons vaak eenzaam. Maar zoals je nu ervaart – dat is onterecht.

We hoeven het niet alleen te doen. En diegene die dit zijn gaan zien, vragen nu jou om hulp.

Ik vraag jouw hulp.
Om mee te gaan onderzoeken naar wat ons allemaal nog tegenhoudt om ons Zelf te zijn.

Weet dat Connect2unite zo’n plek is waar je veilig bent.

Een veilige plek om jouw werkelijke Zelf te leren kennen.

Wat fijn dat je er bent!

mijn zelfliefde is liefde voor jou in tijden van crisis